Gazdinstvo Stojanović se nalazi na obodu Fruške gore u selu Slankamenački vinogradi, opština Inđija, na samoj obali Dunava. Proteže se na 4 hektara iznad ostrva Janda, po kojoj i ceo taj kraj nosi naziv. Na celom ovom potezu se oduvek gajila vinova loza zbog blage klime, stalno prisutne ruže vetrova i karakteritičnog lesnog zemljišta.

Nakon desetogodišnjeg somelierskoj iskustva i saradnje sa većinom domaćih, i većim brojem inostranih vinara, 2012 godine sam krenuo sa proizvodnjom sopstvenog vina. Zakupio sam vinograd iznad svog imanja i krenuo sa preradom grožđa iz tog vinograda. Uz savetodavnu pomoć prof. dr. Slobodana Jovića i dr. Aleksandra Petrovića sa poljoprivrednog fakulteta u Zemunu, te sjajne 2012. godine su nastala prva vina Vinarije Stojanović: belo – BISERNICA od šardonea, sovinjona belog i tamjanike, roze – SREMICA od slankamenke, hamburga i merloa, crveni PEHARNIK od kabernea, merloa i širaza, kao i manje količine čistog merloa i širaza.
2014 godine sam zasadio prve čokote KROKANA. Danas pod ovom, po malo zaboravljenom sortom grožđa, imam 2 hektara
Od 2016 sam zakupio i vinograde crvene SLANKAMENKE od koje dobijam roze vino i VRANCA za crveno vino, čime sam prešao na autohtone sorte grožđa.
Kako u vinogradu, tako i u vinariji, vodim se EKO principima, koristeći samo prirodne preparate za zaštitu vinove loze i proizvodnju vina.

Sve berbe do sada koje sam preradio u svojoj vinariji su bile jako različite, ali smatram da sam uspeo da zadržim približan kvalitet i prepoznatljiv stil vina iz godine u godinu…

Uživajte u vinima Vinarije Stojanović…

Ivica Stojanović Vlasnik gazdinstva i vinarije Stojanović

Vinarija Stojanović

Uživajte u vinima Vinarije Stojanović